Kosova Üniversiteleri Mimarlık

Kosova Üniversiteleri Mimarlık

Yurt dışında sadece Arnavutça ve Sırpça dillerinde derslere katılmak yerine, Türkiye’den gelen öğrenciler için İngilizce destekli olarak bölümler de oluşturuluyor. Kosova Üniversiteleri mimarlık bölümü için özel olarak İngilizce destekli verilen eğitimle öğrencilerin her bölüm için kaliteli bir şekilde eğitim alması sağlanıyor. Sadece Kosova’da değil, diğer ülkelerde de geçerli olan diploma değerlerinin belirlenmesi mümkün oluyor. Yapılacak olan iş başvurularının da işe girilmesini sağlayacak şekilde destekleyici bir etken olması, Kosova’da öğrenim gören herkesin kaliteli bir kurum aracılığıyla kendini geliştirmesini sağlıyor.

Türkiye’de de, diğer ülkelerde olduğu gibi her türlü öğrenim faaliyetlerinin mimarlık için 2 la 4 yıllık fakülte özelliklerine uygun şekilde değerlendirilmesi mümkün oluyor. Öğrenciler eğer talep ederlerse, farklı ülkelerde gördükleri eğitimin DG işlemiyle birlikte Kosova Priştine Universum Üniversitesi bünyesinde devam etmesini sağlayabilirler. Lise diplomanızla gelerek mimarlık fakültesinde birinci sınıftan başlayabileceğiniz gibi, dikey geçiş yaparak mimarlık üçüncü sınıftan öğrenim görmeye devam edebilirsiniz. Kosova Üniversitesi bünyesinde öğrenim görmek isteyenler için Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı detaylı olarak bilgilere ulaşma imkanı tanıyor. Kosova ve okullarıyla ilgili tüm işlemleri net olarak öğrenebilir ve gerçekleştirebilirsiniz.

Kosova’da Mimarlık Öğrenimi

Mimarlık fakültesinde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin yapacakları başvurular için herhangi bir zaman aralığı belirlenmemiştir. Yıl içerisinde istediğiniz zaman derslere dair gerekli başvuruları yapabilir ve bir sonraki öğrenim yılı olan Haziran ayının ortalarında da Kosova’da öğrenim görmeye başlayabilirsiniz. Bunun için özellikle kontenjanların dolmamasını sağlayacak şekilde, erken kayıtlar yaptırılması çok daha net ve olumlu sonuçların ortaya çıkmasına imkan tanıyacaktır. Kosova Üniversiteleri mimarlık fakültesi başta olmak üzere, tüm fakültelerde eğitim dillerinde olduğu gibi, İngilizce destekli olarak da öğrenim görme olanağı tanıyor. Sadece Türkiye’de değil, diğer ülkelerde de herkesin yararlanabileceği, herhangi bir problemle karşılaşılmayacak şekilde verilen eğitimin değerlendirilmesi sağlanıyor. Öğrenim yılı boyunca ne kadar ödeme yapmanız gerektiği belirtilecek ve bu işlemler de kayıt sürecinde netleştirilecektir.

Öğrencinin kaydı için hiçbir şekilde meslek lisesi veya Anadolu lisesi diploması olduğuna bakılmayacaktır. Ayrıca diploma notları, girmiş olduğu sınavlar, derslerinin sonuçları, öğrenim gördüğü kurumun kalitesinin de herhangi bir önemi bulunmuyor. Kosova’da yurt dışından gelerek öğrenim görmek isteyen öğrencilerden hiçbir şekilde sınavların sonuçları da talep edilmiyor. Ülkenizde üniversite sınavlarına girmeniz gerekmediği gibi, girdiğiniz taktirde ne kadar puan aldığınızın da büyük bir önemi bulunmuyor.

Hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde gerçekleştirilen işlemler için sadece son döneme uygun şekilde girişimlerde bulunulması sağlanıyor. Kosova’da üniversite düzeyinde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin yıllık ödemeleri belirlenen numaralar üzerinden yapmaları sağlanıyor. Kosova Üniversiteleri mimarlık bölümü aracılığıyla özel olarak birbirinden farklı bölümlerde olduğu gibi ödemeler 1800 ila 2500 Euro arasında yapılıyor. Bölüme ve hangi dil desteğiyle öğrenim görüleceğine bağlı olarak bu tutarlar düzenlenebiliyor.

 

Kosovada Mimarlık Eğitimi

Kosova’daki 1998-1999 savaşından önce, mimarlık o ülkede önde gelen bir akademik disiplindi. Bölgedeki kolejlerde ve üniversitelerde öğretildi. Mimarlık, özellikle genç erkekler arasında popülerdi, çünkü bu cinsiyet için birçok mimarlık okulu vardı. Savaştan sonra mimarlık bir disiplin olarak halk arasında daha da popüler hale geldi. Ancak popülaritesindeki bu artış, mimarlık alanındaki yasadışı uygulamaların da artmasına neden oldu. Bunun nedeni, birçok insanın kentsel ortamları güvenli ve yasal olarak tasarlamak ve inşa etmek için gerekli bilgi ve eğitimden yoksun olmasıdır. Bazı okullar buna sadece mimarlıkla ilgili gerekli becerileri öğreterek yanıt verirken, daha yetenekli öğrencilerinin tepesini sıyırdı.

Kosova’daki 1998-1999 savaşından önce, Kosova’da akademik eğitimin uygulandığı koşullar çok iyiydi. rahat. Kolejler ve üniversiteler modern tesislere, eğitimli öğretim üyelerine ve personele sahipti ve yüksek eğitim standartlarını koruyordu. Ayrıca öğrenciler ve öğretmenler arasındaki güçlü ilişkileri desteklediler. Öğretmenler öğrencilerine son derece iyi davrandılar, kavramları ve ödevleri onlara yavaş ve net bir şekilde açıklamak için zaman ayırdılar. Bu, öğrencilerin bir kolej veya üniversite düzeyinde mimarlık öğrenmelerini kolaylaştırdı.

Kosova Sırbistan ve Karadağ tarafından bölündüğünde, Priştine Üniversitesi’ndeki mimarlık bölümü ortadan kalktı. Lisansüstü okulda okumayı planlayan birçok mimarlık öğrencisi ders kitaplarına, notlarına ve sınavlarına erişimi kaybetti. Esasen, bu sınavlar, savaştan sonra Kosova’nın hiçbir yerinde kalmadıkları için geri dönülemez bir şekilde yok edildi. Savaş sonrası bu ortamda akademik eğitimin hangi koşullar altında uygulandığı bilinmiyor çünkü bunlar üzerinde henüz bir çalışma yapılmadı. Ancak, bu kaotik dönemde eski tesislerin birçoğunun yağmalanmış veya yıkılmış olması muhtemeldir. Bu nedenle, yeni inşaat malzemeleri ve malzemeleri temin ettikten sonra sıfırdan başlamadan yeni kolejleri ve üniversiteleri yeniden inşa etmek zor olabilir.

Savaştan sonra Kosova’da yeni kolejlerin ve üniversitelerin inşaatı yeniden başladığında, mimarlık dersleri ilk öğretilen konulardan biriydi çünkü savaş sonrası yeniden yapılanma projelerinde mimarlara son derece ihtiyaç vardı. Kosova’da mimarlık eğitimi için halihazırda altı lisans programı mevcuttur; onbir lisansüstü programlar dahil edilirse. Ayrıca, şehir planlaması için on iki öğrenci kapasiteli bir yüksek lisans programı bulunmaktadır. Savaştan sonra mimarlık eğitimine artan öğrenci ilgisini karşılamak için, son birkaç yılda bu programlara birkaç ekleme yapıldı. Bu, Kosova’nın büyüyen şehirlerinde iyi eğitimli mimarlara artan bir ihtiyaç olduğundan, sunulan kursların hem sayısında hem de kalitesinde bir artışa neden oldu.

Puanla
[Total: 0 Average: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!