bosna hersek üniversite fiyatları

Kosova Kiralık – Satılık Ev Fiyatları

Kosova’da konaklama ve gıdayla ilgili yapılan çalışmalar sayesinde hem direkt olarak ödenecek tutarlar düşürülmüş hem de öğrencilere uygun hale getirilmiştir. Türkiye’den ve diğer ülkelerden her yıl binlerce insanın oturum izni alarak yerleştiği Kosova kiralık – satılık ev fiyatları ile yaşamaya uygun bir ülke haline geliyor. Ev fiyatlarının hem satış sürecinde hem de kiralama işlemlerinde istenen düzeyde tutulması, Euro para birimini kullanan ülkede dahi istenen seviyede tutuluyor. Ortalama maaşlara uygun şekilde belirlenen ev fiyatlarıyla birlikte, temel gereksinimlerin karşılanması için de ev fiyatının ortalama üçte biri olacak aylık masraflar bulunuyor.

Kosova Priştine’de Evler

Ev fiyatlarının şehir merkezine uzak olan bölgelerde 150 Euro civarında, şehir merkezine yakın olan bölgelerde ise oda sayısı da artarak, daha lüks bir hale gelip fiyatı arttığı görülüyor. Merkeze yakın olan bölgelerdeki kiraların 150 ila 250 Euro arasında değişmesiyle birlikte hem aileler hem de öğrenciler için uygun olması sağlanıyor. Ayrıca şehirlerde hiçbir zaman için öğrenci veya aile ayrımı yapılmaması ve kolay bir şekilde ev bulunabiliyor olması da fiyatları düşüren etkenlerdendir. Üniversiteye yakın olan bölgelerde oturmak isteyen bireylerin bir miktar daha yüksek ücretler ödemesini sağlıyor. Kosova’da yaşayacak olan herkes için özellikle Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı detaylı olarak bilgi veriyor. Hem hangi bölgelerde neler olduğu hem de hangi gıdanın, ev türlerinin ve lokasyonların genel yapısı hakkında yapılan analizleri inceleyebiliyorsunuz.

Ev Fiyatları

Türkiye’den çok sayıda insanın Kosova’ya gidiyor olması, şehir merkezine yakın bölgelerdeki Türk sayısının da her geçen gün artmasını sağlıyor. Ülkenin toplam nüfusunun 2 milyona yaklaşmış olması ve henüz 2008 yılında resmiyet kazanması da ilerleyen yıllarda pek çok değişiklik yaşamasına yol açacaktır. Kosova’da ev satın almak isteyen bireyler genellikle metrekare başına bölgelere göre belirlenen ücretlere göre ödeme yapıyor. Şehir merkezlerinde bu değer ise 1.250,000 Euro’ya kadar çıkabiliyor. Lüks konutlar ile, merkeze uzak olan bölgelerde yer alan gayrimenkullerin metrekare başına belirlenmiş birim fiyatları da farklı oluyor. Kosova kiralık – satılık ev fiyatları açısından hem yatırıma hem de yaşamaya uygun bir ülkedir.

Ülkede gıdalardan kiralara kadar neredeyse her türlü alanda ortalama fiyatların belirli bir seviyede tutuluyor olması, alışverişleri daha kolay bir hale getiriyor. Kosova’da çalışanların bir ay içerisinde kazandıkları miktarla ay sonunda yüksek miktarlarda birikim yapması mümkün olmuyor fakat ay sonunu rahatça getirebiliyorlar. Bu durum hem ailesiyle hem de öğrenci olarak Kosova’da yaşamak isteyenler için oldukça avantajlı bir hale geliyor. Evlerin kiralarının 150 ila 250 Euro seviyelerinde olması ve öğrencilerin bu tutarı 250 Euro olan bir ev için 3-4 kişilik evler tercih ederek çok rahat bir şekilde karşılaması mümkün. Kosova kiralık – satılık ev fiyatları ile her yıl yeni oturum başvurularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Kosovada Ev Fiyatları Hakkında

Kosova’da yaşamak pahalı ama ev satın almak kiralamaktan daha ucuz. Başkent Priştine, ülkedeki en pahalı gayrimenkule sahip. Kosova’da ev fiyatları, bölgeye ve mülkün kalitesine bağlı olarak büyük ölçüde değişmektedir. Kosova’da ev almak pahalı bir teklif ama araştırma yapmak isteyenler için ucuza ev almak mümkün.

Priştine, 1998-1999 savaşından önce Avrupa’nın ekonomik olarak en gelişmiş şehirlerinden biriydi. Büyük bir sanayi sektörüne ve gelişen bir iş kültürüne sahiptir. Ancak, savaş bu sektörlere ciddi şekilde zarar verdi, bu nedenle ekonomik gelişme düşük kalıyor. İşçiler Sırp güçlerinin saldırılarından kaçınmak için Priştine’den uzaklaştıkça, çatışma sırasında birçok işletme kapandı. Ancak barış tekrar sağlandığında, bu işletmeler düşük tüketici güveni nedeniyle yeniden açılmak için mücadele etti. İyileşmeden sonra bile Priştine, Kosova’nın diğer bölgelerine göre daha az müreffeh olmaya devam ediyor.

Kosova’da evler diğer Avrupa ülkelerine kıyasla nispeten ucuz kalıyor. 2015 yılında yeni evlerin medyan fiyatı 85.000-90.000 dolar civarındaydı. Bu, Arnavutluk ve Makedonya gibi komşu ülkelerdeki fiyatlardan oldukça düşüktü. Her iki durumda da fiyatlar Kosova’dakinin iki katıydı. Ek olarak, arazi Avrupa’nın diğer birçok yerinde olduğundan daha ucuzdur. Eski Yugoslavya’nın diğer bölgeleriyle karşılaştırıldığında bile, Kosova’daki arazi nispeten ucuz kalıyor.

Kosova, Avrupa’nın başka yerlerinde ev fiyatlarını artıran kömür veya petrol gibi doğal kaynaklardan yoksundur. Bunun yerine, düşük emlak fiyatları, Sırbistan ve Makedonya gibi doğal kaynaklar açısından zengin bölgelerden gelen rekabetten kaynaklanıyor. Rekabet özellikle Priştine ve Priştine gibi büyük şehirler arasında şiddetlidir. Bu, doğal kaynak açısından zengin alanlardan taşınan düşük gelirlilerden gelen yüksek talep nedeniyle fiyatların aşırı derecede düşmesini önler. Düşük emlak fiyatları ekonomik kalkınma üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir; yüksek emlak değerleri, ticari amaçlar için uygun fiyatlı emlak arayan işletmeleri cezbeder.

Kosova’da bir ev alıyor veya satıyor olsanız da, Avrupa’nın diğer bölgelerine kıyasla nispeten ucuz olduğunu unutmayın. Ancak, kaynak açısından zengin diğer yerlerden gelen rekabet artmaya devam ederse, bu çok uzun sürmeyecek. Kosova’da bir ev satın almak istiyorsanız, fiyatların Priştine’de en düşük, onun dışında en yüksek olduğunu unutmayın. Aksi takdirde, mevcut piyasa fiyatlarında uygun fiyatlı bir ev yerine kendinizi geçmiş ekonomik refahtan pahalı bir kalıntı satın alırken bulabilirsiniz.

 

Kosova Ev Hayatı

Dağlık, fakir ve sefil bir tarihe sahip olan Kosova, ev demek için ideal bir yer olmayabilir. Ancak, birçok yerli çevrelerine uyum sağladı ve mutlu, sağlıklı yaşamlar sürdü. Bu kısmen, son 15 yıllık bağımsızlık boyunca gelişen sıkı sıkıya bağlı topluluktan kaynaklanmaktadır.

Kosova’daki ev yaşamı, zorlu arazi ve maddi mal eksikliği ile karakterizedir. Pek çok bölge, hem kentsel hem de kırsal alanlara sınırlı erişimle, çatışma sonrasında yoksun kalmaya devam ediyor. Çoğu ev, daha yeni yapılardan çok az olanak veya olanakla tuğla veya taştan inşa edilmiştir. Çok az toplu taşıma ve sınırlı alışveriş seçenekleri var. Bu, ailelerin sosyalleşme yeteneğini sınırlar ve iyi bir yaşam kalitesi için açık hava etkinliklerini gerekli kılar.

Yerel tarım, ev yaşamının zorluklarına rağmen birçok insan için normallik duygusunu korur. Rakija veya peja gibi el yapımı ürünler, birçok Arnavut için bir gelenek duygusunu sürdürüyor. Bu kaçak içkiler ve şekerlemeler, isimlerini sırasıyla yerel üzümlerden ve baldan alır. Yabani arılardan elde edilen bal gibi tarım ürünleri de yerel ailelere yiyecek sağlamaya yardımcı olur. Bu şekilde, evde karşılaşılan zorluklar, bölge sınırları içinde sürdürülebilir bir şekilde üretilen yerel malzemelerle dengeleniyor.

Birçok Kosovalı güçlü aile geleneklerini sürdürüyor. Örneğin, Kosova’daki insanlar, nüfus içindeki tek ebeveynli hanelerin sayısının yüksek olması nedeniyle yakın akrabalarla evlenme eğilimindedir. Erken yaşta evlenmemeyi tercih eden çiftler arasındaki yüksek boşanma oranları nedeniyle, evlilik diğer çocukluk arkadaşlığı biçimlerine göre daha avantajlıdır. Sonuç olarak, birçok çift, aile uyumunu en üst düzeye çıkarmak için 30’lu veya 40’lı yaşlarına kadar evlenmekten kaçınır. Zamanla bu, evin tüm üyeleri arasında belirgin bir şekilde sevgi ve saygı gösteren bazı benzersiz aile yapılarına yol açtı.

Evdeki zorlu koşullar, yerel zanaatlar, tarım ve birçok Kosovalı için güçlü aile gelenekleri ile dengeleniyor. Açık hava etkinliği, insanların sosyalleşmesine ve ev için yiyecek üretmesine yardımcı olur. Bununla birlikte, hem maddi mallarda hem de evde aile yakınlığında iyileştirmeler yapılabilir. Bölgede daha büyük bir sosyal gelişme olana kadar, dışarıdakiler, Kosova’daki yerel yaşamı öven veya eleştiren herkesin bunu kendi çevreleri tarafından şekillendirilen öznel bir bakış açısıyla yaptığını anlamalıdır!

Puanla
[Total: 2 Average: 3]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!